Logo Utrecht University

Department of Sociology / ICS

Utrecht School of Economics / TKIWelkom op de website van het

"Experimenteel Laboratorium voor Sociologie en Economie" (ELSE)

van de Universiteit Utrecht

ELSE is een computerruimte (zie foto), die wordt gebruikt voor experimenteel onderzoek naar onderzoeksvragen uit de sociale wetenschappen en economie. Hiervoor zoeken we personen die deel willen nemen aan onze experimenten.

Tijdens een experiment kunnen er maximaal 30 deelnemers achter de computers in ELSE plaatsnemen. Deelnemers hebben via de computer anonieme interacties met andere deelnemers en beantwoorden een korte vragenlijst over zichzelf. Gemiddeld verdienen proefpersonen tussen de 8 en 10 euro per uur, maar dit bedrag kan variëren tussen studies. Het precieze bedrag hangt af van iemands eigen beslissingen en de beslissingen van andere deelnemers. Deelnemers doen niets anders dan beslissingen nemen in anonieme interacties en het beantwoorden van vragen tijdens de experimenten, tenzij dit expliciet in een uitnodiging wordt vermeld.

Als u geïnteresseerd bent in het verdienen van geld met het maken van beslissingen en het beantwoorden van vragen, daarmee de wetenschap te dienen en inzicht te krijgen in ons onderzoeksgebied, meldt u dan nu aan voor deelname aan onze experimenten!

Om deel te nemen, moet u zich eerst inschrijven in de deelnemersdatabank via deze website (klik op registreer in het menu links). U krijgt dan af en toe uitnodigingen van ons voor specifieke experimenten. Op het moment dat u de uitnodiging ontvangt kunt u beslissen of u aan dat specifieke experiment deel wilt nemen.

Om u te registreren moet u akkoord gaan met onze regels. Leest u alstublieft de informatie op deze website over:

- Deelname en regels voor gepast laboratorium gedrag
- Regels voor onderzoekers en het beleid betreffende privacy
- Veelgestelde vragen (FAQs)

Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact op via onderstaande e-mail.

ELSE bevindt zich op de Uithof in het Sjoerd Groenmangebouw, Padualaan 14 op de 3de verdieping in kamer A3.03.


switch to English   Voor vragen, neem contact op met experiment@elseutrecht.nl.